Dijkstra gaat met Oranjevrouwen pijnlijk onderuit in Nations League

Caitlin Dijkstra in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Caitlin Dijkstra in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zijn de Nations League slecht gestart. In Leuven ging de ploeg van bondscoach Andries Jonker met 2-1 onderuit, door een laat doelpunt van voormalig FC Twente Vrouwen-speelster Jassina Blom.

Jonker kon vrijdagavond niet beschikken over Lize Kop en voormalig FC Twente Vrouwen-keepster Daphne van Domselaar. Daardoor stond Jacintha Weimar onder de lat. De keepster van Feyenoord maakte haar debuut. Verder koos bondscoach Jonker voor FC Twente Vrouwen-verdedigster Caitlin Dijkstra als vervangster van de gestopte Stefanie van der Gragt. In Leuven speelde Oranje allesbehalve sterk. De Leeuwinnen waren slordig en het tempo lag laag.

Via Lieke Martens werd Oranje voor het eerst gevaarlijk, maar zij schoot naast. Nederland was daarna de betere ploeg, al vielen er geen echt grote kansen. In de slotfase van de eerste helft waren er wel twee mogelijkheden. Lineth Beerensteyn kreeg een goede kans, maar de spits had teveel tijd nodig.

Na een uur spelen viel uiteindelijk de 0-1. Beerensteyn vond Jill Roord, die de bal laag achter keepster Nicky Evrard schoot. Lang kon Oranje niet genieten van die voorsprong. Een minuut later lag de bal aan de andere kant achter Weimar. Marie Detruyer tekende voor de 1-1.

Uiteindelijk ging Oranje op zeer pijnlijke wijze onderuit. Uit de kluts ging de bal via Jassina Blom en Weimar in de 92e minuut in het doel, waardoor de Leeuwinnen met een nederlaag beginnen aan de Nations League. Dinsdag wacht in een uitverkochte Galgenwaard de wedstrijd tegen Engeland.

België 2-1 OranjeLeeuwinnen
60' 0-1
Jill Roord
61' 1-1 Marie Detruyer
90+' 2-1 Jassina Blom

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Weimar, Pelova, Dijkstra, Spitse (86' Casparij), Janssen, Brugts, Roord (86' Damaris), Groenen, Van de Donk, Martens (86' Kalma), Beerensteyn (77' Snoeijs)

Opstelling België: Evrard, Kees, De Caigny, De Neve (87' Wijnants), Delacauw (76' Cayman), Missipo, Vanhaevermaet, Deloose, Detruyer (76' Fon), Wullaert, Eurlings (35' Blom)

Lees meer:
0 reacties