Dijkstra: "Ik heb ooit 'nee' gezegd op een huldiging van FC Twente"

Erik Dijkstra
Erik Dijkstra Foto: © Pro Shots

Erik Dijkstra is supporter van FC Twente. Vaak bespreekt hij de situatie van de club in zijn programma Bureau Sport. Toen collega Frank Evenblij aankondigde de huldiging van promovendus Willem II te gaan presenteren, dacht Dijkstra terug aan een ander moment. 

"Weet je dat ik ooit nog een keer 'nee' heb gezegd op een huldiging van FC Twente? FC Twente werd in 2010 kampioen en in 2011 deed FC Twente tot de laatste dag mee om het kampioenschap. Dat seizoen wonnen ze de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en werden ze tweede in competitie", weet Dijkstra zich te herinneren bij Bureau Sport.

"Toen werd ik benaderd door iemand van FC Twente die zei: 'Wil jij die huldiging aan elkaar praten'. Weet je wat ik toen heb gezegd? Alleen als ze kampioen worden... Ook erg, hè? Toen was ik zo teleurgesteld dat ze geen kampioen waren geworden", vervolgt hij.

"Maar dat is ook gekte, hè. Ik vond dat ze in 2011 een veel beter team hadden dan toen ze kampioen werden. Toen verloren ze in de ArenA en toen zei ik de grote gek: voor een tweede plaats kom ik niet.. Daar heb ik een spijt van gehad, joh", besluit Dijkstra. 

Lees meer:
0 reacties