Dijkstra: "Ik schijt zeven kleuren voor die wedstrijd tegen PEC!"

Erik Dijkstra
Erik Dijkstra Foto: © Pro Shots

Het was zondag groot feest in De Grolsch Veste na de 7-2 overwinning op FC Volendam. FC Twente moet echter nog een wedstrijd winnen, die ook Erik Dijkstra. Hij voelt nog de nodige spanning.

"Ze winnen met 7-2 en er barst me toch een feest los!", vertelt Dijkstra in de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Daar konden ze in Tilburg nog een puntje aan zuigen", zegt hij tegen Frank Evenblij. Evenblij is supporter van kersvers KKD-kampioen Willem II.

"Jannes trad op, er was een hele huldiging en ze gingen allemaal in de polonaise. Ik hoorde Unnerstall gewoon zeggen: 'Dit had eigenlijk de afscheid van het seizoen moeten zijn.' Hij werd ook op de schouders genomen. Ik denk: er komt nog een wedstrijd, hè! Ze moeten nog uit naar PEC, man. Ik schijt zeven kleuren voor die wedstrijd tegen PEC!", vervolgt Dijkstra.

"Ik had vanochtend (maandagochtend, red.) een paar vrienden uit Enschede aan de telefoon, die zeiden: 'Erik, het was zo mooi, 'skitterend'.' Ik zei: 'Er komt nog een wedstrijd.' Ik had vanochtend iemand aan de lijn die zei: 'Maakt me helemaal niet meer zoveel uit of ze het nou halen of niet.'" Dijkstra wordt laaiend. "Waar heb je het over, gek?!"

Hij vindt dat FC Twente waakzaam moet blijven. "Het ligt nu heel strak op elkaar. Twente staat twee puntjes voor, maar die spelen volgende week dus uit tegen PEC Zwolle. Daar vinden ze Twente niet zo'n hele leuke club, het is de afscheidswedstrijd van Bram van Polen en de laatste thuiswedstrijd van PEC. Bij Twente zijn ze nu alleen maar de polonaise aan het lopen: gezellig, gezellig, gezellig, weet je wel. Ik hou daar niet van", besluit Dijkstra.

Lees meer:
0 reacties