Dijkstra: "Meest teleurgesteld over dat we niet efficiënt zijn"

Teleurstelling bij Caitlin Dijkstra (FC Twente)
Teleurstelling bij Caitlin Dijkstra (FC Twente) Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen ging zondag in De Grolsch Veste hard onderuit tegen Ajax Vrouwen: 0-3. De nederlaag hakt erin bij Caitlin Dijkstra, die vond dat FC Twente Vrouwen wel goed speelde in Enschede.

"Ik ben het meest teleurgesteld over dat we niet efficiënt genoeg zijn vandaag. Ik denk dat iedereen heeft gezien dat we vandaag erg goed hebben gespeeld, met zoveel fans, dat je dan zoveel de bal mag hebben en eigenlijk zoveel kansen kan creëren. Bij ons gaat 'ie er helaas niet in. Zij straffen ons goed af met de mogelijkheden die zij krijgen, zij scoren wel. Zij waren efficiënter dan dat wij waren", wijst de verdedigster bij ESPN naar Ajax Vrouwen.

In de tweede helft golfde het spel wat meer op en neer. "Dat ligt deels bij ons. Je wil gewoon heel graag en je weet dat je achter staat. Je wil aan de ene kant wel wat forceren. Dan kom je vaak in dat hotseknotsevoetbal. Dat is jammer", aldus Dijkstra, die baalt van de nederlaag. "Maar we hebben alles nog in eigen hand. Ik ben trots op wat we hier hebben laten zien in de zin van balbezit. We moeten die positiviteit doortrekken naar volgende week en na de weken daarna."

Waar het verdedigend fout ging bij FC Twente Vrouwen? "Ik denk dat we slordig waren op sommige momenten, dat zij er snel uitkomen. Dat is ook waar zij goed in zijn. Zij straffen ons meteen af. Dat is ook een kwaliteit van Ajax, dat weet iedereen. Daar zullen wij naar moeten kijken, om dat beter te doen", besluit de Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties