Dijkstra wijst: "Beetje dat Zuid-Europese zoals we dat wel kennen"

Caitlin Dijkstra op de training van de OranjeLeeuwinnen
Caitlin Dijkstra op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Caitlin Dijkstra is de afgelopen periode uitgegroeid tot vaste waarde bij de OranjeLeeuwinnen. Vrijdagavond staat ze met Oranje tegenover Italië, de eerste tegenstander in de jacht op een ticket voor het EK van 2025.

"Het is vooral het begin van een nieuwe reeks. Italië en Noorwegen zijn geduchte tegenstanders, een goede start maken is belangrijk", doelt ze tegenover Voetbal International op de eerste twee wedstrijden van de EK-kwalificatie. De verdedigster is niet van mening dat de duels elkaar te snel opvolgen.

"Het is altijd leuk om je weer te melden, om weer samen te komen. Het is laat in het seizoen en blessures en vermoeidheid spelen wel een rol, maar dat heeft ieder land. Wij hebben voldoende goede speelsters om voor een resultaat te kunnen spelen", aldus Dijkstra, die niet heel bekend is met de Italiaanse ploeg.

Ze vertelt: "In de jeugd heb ik wel regelmatig tegen Italiaanse ploegen gespeeld. Temperamentvolle meiden, trots om voor hun land te spelen. Beetje dat Zuid-Europese zoals we dat wel kennen, met alles wat daarbij hoort, denk ik. Het wordt sowieso een lastige wedstrijd. Cosenza zegt me niets als speelstad. Ik weet dat het in het Zuiden van Italië ligt", besluit de speelster van FC Twente Vrouwen.

Lees meer:
0 reacties