"Dit gaat vroeg of laat een keer borrelen bij Taha, Ünüvar of Boadu"

FC Twente won afgelopen zaterdag overtuigend met 0-3 op bezoek bij Excelsior. Aanvaller Daan Rots scoorde de 0-1, en was later in het weekend te zien in een safaripak tijdens carnaval in Groenlo, de plek waar hij vandaan komt. Clubwatcher Tijmen van Wissing snapt wel dat Rots even uit zijn dak wil gaan na zo'n weekend.

"Dat kan ook na zo'n overwinning", zo vertelt Van Wissing bij De Oosttribune. "FC Twente heeft een waanzinnig goed weekend gehad. AZ en Ajax verspelen punten. Dus een beetje ontspanning mag dan ook wel. Na een nederlaag vind ik dat je, voor de beeldvorming, moet uitkijken als je op stap gaat als speler."

Presentator Bert van Losser was vooral onder de indruk van Michel Vlap. "Hij speelde hartstikke goed. Hij heeft geen podiumvrees of concurrentiedruk en speelde onbevangen. Af en toe heeft hij een tikje nodig van de trainer, en wordt hij op de bank gezet. Maar daar wordt hij alleen maar beter van. Hij was nu echt super."

Van Wissing vond Vlap ook goed spelen, maar weet ook dat hij een mindere fase heeft gehad. "Het was zeer terecht dat hij niet speelde uit bij NEC, en dat Younes Taha een keer de kans kreeg. Hij kreeg die kans echter niet op zijn favoriet plek."

De clubwatcher ziet dat er veel goede aanvallers op de bank zitten bij FC Twente. "Dit gaat vroeg of laat een keer borrelen bij spelers, zoals een Naci Ünüvar, Taha of Myron Boadu. Die gaan zich ook afvragen: leuk en aardig Joseph (trainer Oosting, red). Ricky van Wolfswinkel mag dan wel een doelpunt maken, maar ik ben er ook nog", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties