Dit is de nieuwe opzet van de Champions League: 2 extra duels

Champions League
Champions League Foto: © Orange Pictures

Door de derde plaats heeft FC Twente een ticket voor de voorronde van de Champions League bemachtigd. Die krijgt echter wel een andere opzet en dat geldt ook voor de Europa League en de Conference League.

De Tukkers beginnen het toernooi in de derde voorronde. Dit betekent dat er twee tegenstanders verslagen moeten worden wil FC Twente zich kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Lukt dat niet, dan stromen ze door naar het hoofdtoernooi van de Europa League. De Europese toernooien hebben echter dus wel een andere opzet dan voorheen.

Waar in de Europese toernooien al een lange tijd werd gewerkt met poules van vier, verandert dat nu. Vanaf het komende seizoen wordt de groepsfase namelijk vervangen door een competitiefase met één grote ranglijst. Elke club zal dan via de loting aan acht tegenstanders gekoppeld worden. Vier keer thuis en vier keer uit. Elke tegenstander tref je maar één keer in deze fase. In de oude poulefase waren het maar zes wedstrijden

Wanneer alle wedstrijden zijn gespeeld, gaan de nummers één tot en met acht direct door naar de achtste finale. De nummers negen tot en met vierentwintig spelen play-offs om in de achtste finale te komen. De verliezers hebben dan geen Europese verplichtingen meer. Het afstromen vanuit de Champions League naar de Europa League of van de Europa League naar de Conference League bestaat niet meer. Vanaf de achste finale gaat het weer zoals het voorheen ook ging.

Lees meer:
0 reacties