"Dit is gewoon nog de Schreuder van FC Twente, dit was zo dom"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder was zondagavond na de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior (7-1) erg geïrriteerd tijdens de persconferentie. De oefenmeester sprak over 'stemmingmakerij' vanuit de pers en gaf tevens toe dat zaakwaarnemers de club uit Amsterdam hebben geholpen met het aankoopbeleid.

Leon ten Voorde toont zich kritisch over de voormalig FC Twente-trainer. "Ik heb geleerd dat je als trainer voelsprieten moet hebben. Wat speelt er in de regio en wat speelt er onder de supporters? Maar je moet niet alles lezen, zeker als trainer van Ajax niet", legt hij uit in de podcast De Ballen Verstand.

"Alle media is bij elke wedstrijd en elke nederlaag is een crisis. Zo werkt het nu eenmaal bij Ajax", vervolgt de verslaggever van Tubantia. "Je moet niet alles willen volgen en overal op reageren. Dat is soms heel moeilijk als je vind dat je onrecht wordt aangedaan. Dit was zo dom. Dit is gewoon nog de Schreuder van FC Twente die ook zo onervaren was en opeens persconferenties achter grote tafels ging houden toen hij de wind een beetje tegen kreeg."

"Dat was tien jaar geleden. Je bent nu tien jaar verder en dan heb je niks geleerd", constateert Ten Voorde. "Dan kom je gewoon bepaalde kwaliteiten tekort om Ajax te leiden. Het voetbalverstand van Scheuder stel ik absoluut niet ter discussie, maar het managen van een grote club: daar mist hij de kwaliteiten voor. Het is ook dom om tegen journalisten te zeggen dat ze eerst hun trainersdiploma moeten halen", besluit de clubwatcher.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand