Doelpuntenaantal Weghorst bij FC Twente voorspeld: "Ik denk 20 goals"

De kans is aanwezig dat Wout Weghorst vanaf volgend seizoen bij FC Twente speelt. Voetbaljournalist Nicky van der Gijp denkt dat de spits een succesvolle periode in Enschede kan gaan beleven, vooral door de samenwerking met trainer Joseph Oosting. De twee kennen elkaar nog uit het verleden.

"Hij heeft met Oosting samengewerkt bij FC Emmen. Die was toen assistent-trainer", begint Van der Gijp bij de FC Afkicken Daily. "Oosting vertelt dat hij Weghorst veel advies heeft gegeven, over: blijf in Nederland, ga naar AZ. Ze hebben altijd veel contact gehouden. Misschien kan dit een terugbetaling zijn van Weghorst, door alle advies die Oosting hem heeft gegeven."

Collega Nicky Bartens heeft ook vertrouwen in een nieuwe samenwerking tussen Oosting en Weghorst. "Weghorst gaat zo lekker op vertrouwen, ook op het persoonlijke vlak. Ik kan me goed voorstellen dat Oosting en Weghorst het beste bij elkaar naar boven halen. Kan Oosting alleen een trainer zijn die nog meer uit Weghorst weet te halen dan een ander?"

Van der Gijp noemt een succesvol voorbeeld van Oosting. "Als je Oosting met Michiel Kramer hebt gezien... Het zijn niet helemaal dezelfde karakters, maar ze hebben allebei een 'overdreven' karakter. Hoe Oosting met Kramer omging, en hoe hij hem op zijn gemak kon stellen... Kramer is namelijk niet de gemakkelijkste voetballer."

"Dan moet dat ook honderd procent met Weghorst kunnen, en die is een paar klassen beter. Ik twijfel daar sowieso niet aan." Van der Gijp vraagt vervolgens aan Bartens hoeveel goals Weghorst zou kunnen maken bij FC Twente, in een seizoen. "Ik denk twintig goals." Van der Gijp: "Dat vind ik veel hoor, ik ga voor vijftien."

Lees meer:
0 reacties