Dominique Scholten: "Sfeer tussen fans is daar stuk vijandiger"

Dominique Scholten
Dominique Scholten Foto: © Pro Shots

Dominique Scholten staat aan de vooravond van zijn eerste Twentse derby als algemeen directeur van FC Twente. Scholten was eerder al actief bij FC Twente én Heracles Almelo en weet dus wat de derby inhoudt. Toch vindt hij de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC een stuk heftiger om mee te maken.

"De sfeer tussen de supporters is daar een stuk vijandiger", vertelt Scholten aan de TC Tubantia. "De derby leeft meer en is emotioneler. Kijk alleen maar naar de laatste trainingen als ze tegen elkaar moeten spelen. Die worden bij beide clubs massaal bezocht, dat is hier een stuk minder. Als je uit Nijmegen komt, dan word je opgevoed met het gevoel van Vitesse is de eeuwige rivaal en concurrent."

"In deze regio hebben ze dat toch wat minder", gaat de bestuurder van FC Twente verder. "Hier kijken ze eerder naar de topclubs. Ik heb mijn debuut voor NEC gemaakt in de derby in De Goffert tegen Vitesse. Dat is voor een Nijmeegse jongen natuurlijk heel bijzonder. Ik mocht er twintig minuten voor tijd in, omdat ik talentvol was en het goed had gedaan."

"We stonden achter, maar het publiek reageerde ondanks de achterstand enthousiast, omdat ik een jongen uit de stad en van de club was. Voor die ene keer vond ik het niet zo erg dat we verloren van Vitesse", aldus Scholten.

Lees meer:
0 reacties