Douglas blikt terug op titel: "Dat heeft het verschil gemaakt"

Douglas viert feest na het behalen van de titel
Douglas viert feest na het behalen van de titel Foto: © Orange Pictures

FC Twente wist in het seizoen 2009/2010 voor de eerste keer landskampioen van Nederland te worden. Een historische dag voor alles en iedereen die de club een warm hart toedragen. In een aflevering van TukkerProat blikken Steve McClaren, Theo Janssen en Douglas terug op de titel.

Douglas geeft aan dat hij in de drie jaar met zowel McClaren als Janssen fijn heeft samengewerkt. "Steve was een harde werker. Je moest bij hem altijd 100% trainen en spelen. Hij was iemand die alles eruit wilde halen."

Het kampioenschap was voor Douglas het hoogtepunt in vijf jaar FC Twente. "Wij waren echt een team, we deden alles samen. Er was bijna nooit ruzie, omdat we echt een team waren. Dat heeft het verschil gemaakt", beschrijft Douglas.

De laatste wedstrijd speelde Douglas niet vanwege een schorsing en nam hij plaats op de tribune in het Rat Verlegh Stadion, "Voor mij was het apart om van de tribune te kijken, maar ik wist wat voor kwaliteit we hadden. Toen we scoorden was het klaar en toen was ik alleen aan het wachten tot de scheidsrechter affloot", blikt hij terug.

Nog steeds draagt de lange verdediger de club een warm hart toe. "FC Twente betekent heel veel voor mij. Ik woon nog steeds hier en heb hier mijn familie en vrouw. Ik ben een grote supporter van FC Twente, als ik over de club praat dan ben ik heel erg dankbaar."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand