'Dramatische' Kamphuis aangepakt: "Liet het helemaal ontsporen"

Jochem Kamphuis wijst naar zijn horloge
Jochem Kamphuis wijst naar zijn horloge Foto: © Orange Pictures

Leon ten Voorde is totaal niet te spreken over het optreden van Jochem Kamphuis bij FC Twente - Fortuna Sittard. De clubwatcher is kritisch op de scheidsrechter.

"Ik heb me enorm gestoord aan de heer Jochem Kamphuis, die er vanaf de eerste minuut een enorme puinhoop van maakte", begint Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Hij had de wedstrijd totaal niet onder controle. Er gebeurde van alles."

"Het was een beetje een Zuid-Europese wedstrijd, waarin Fortuna er alles aan deed om FC Twente te tarten en te sarren", vervolgt de journalist. "Dat is hun goed recht in de strijd om te overleven. Maar scheidsrechter Kamphuis had vanaf de eerste minuut totaal geen overwicht en controle. Hij deed de gekste dingen en liet het helemaal ontsporen, waardoor er ook een enorme emotie in dat stadion zat."

Ten Voorde ziet het de laatste weken vaker fout gaan met de arbitrage. "Ik maak me vooraf eigenlijk nooit zo druk om scheidsrechters, maar bij Sander van der Eijk dacht ik: dat is wel een hele jonge scheidsrechter voor de derby. Die bakte er ook niet zoveel van. En een week later is er bij FC Twente weer een dramatische scheidsrechter. Het ligt niet aan de scheidsrechter dat ze in die wedstrijden vijf punten hebben verspeeld, maar het is op dit moment niet best gesteld."

Kamphuis maakte volgens Ten Voorde veel fouten. "Hij trok rare gele kaarten, geen gele kaarten. Hij wees de hele eerste helft met z'n vingertje naar z'n horloge en vervolgens gaf hij twee minuten blessuretijd. En qua zuivere speeltijd denk ik dat er maar 45 minuten gevoetbald is bij FC Twente - Fortuna", besluit hij.

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties