Drie FC Twente-fans vrijgesproken na rellen tegen FC Utrecht

Supporters van FC Utrecht in het uitvak bij FC Twente
Supporters van FC Utrecht in het uitvak bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd FC Twente tegen FC Utrecht op 11 september 2021 ontstonden er supportersrellen. Eerder al werd een aantal man veroordeeld. Drie mannen die nog moesten wachten zijn door de rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij rellen.

"De rechtbank concludeert dat er geen wettig en overtuigend bewijs is dat de drie mannen dezelfde zijn als de mannen die op de beelden te zien zijn. Op die beelden is te zien hoe met stenen wordt gegooid in de richting van Utrecht-supporters", schrijft verslaggever Erwin Waanders op de website van de Tubantia.

De zaak van een van de drie verdachten leek al beslist: "Deze zaak had geseponeerd moeten worden. Er is alleen een anonieme melding. Dat is geen bewijs. Daar kwam ik te laat achter. Toen ik het ontdekte wilde ik de zaak niet van de zitting halen, omdat ik u in het openbaar excuses wil maken. Ik vraag dan ook om vrijspraak", zei de officier van justitie eerder.

Na de 1-0 overwinning van FC Twente tegen FC Utrecht was het onrustig buiten De Grolsch Veste. Daarbij werd vanaf het spoor met stenen gesmeten richting de FC Utrecht-aanhang, die tijdens het duel van alles in een familievak zouden hebben gegooid.

Lees meer:
0 reacties