Driessen beseft: "Geen lekkere wetenschap met FC Twente op de rol"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord, dat donderdagavond eerst de Europa League-wedstrijd tegen FC Midtjylland speelt. Valentijn Driessen vindt dat Feyenoord zich geen misstap kan veroorloven in Denemarken.

"Het verwachtingspatroon na het topseizoen bij Feyenoord met de finaleplaats in de Conference League is behoorlijk omhoog geschroefd", schrijft Driessen in De Telegraaf. "De Rotterdamse fans floten de ploeg van het veld toen het team van trainer Arne Slot niet maximaal profiteerde van de zeperds van PSV en Ajax."

"Dat de aanhang geen genoegen meer neemt met een gelijkspel bij NEC zegt dat de status van Feyenoord is veranderd", vervolgt Driessen, die weet dat er hoge verwachtingen zijn voor het duel met FC Midtjylland. "Een wedstrijd tegen de huidige nummer zeven van Denemarken mag dan geen sta-in-de-weg zijn. Anders zullen de supporters het treffen in de Europa League met FC Midtjylland niet benaderen. Zeker omdat het een Deense middenmoter betreft."

Driessen ziet nog een gevaar bij een uitglijder van Feyenoord. "Als Feyenoord punten verspeelt in Denemarken, dan zet de ploeg van Slot een negatieve serie van drie duels zonder overwinning neer. Geen lekkere wetenschap met concurrent FC Twente op de rol voor zondag", meent hij.

"Een goed resultaat is daarom niet alleen noodzakelijk om een voorschot te nemen op overwintering in de Europa League, maar ook om dreigende onrust in de kiem te smoren. Om te zien wat er kan gebeuren bij een slechte serie van vier duels hoeven ze bij Feyenoord alleen maar naar Ajax te kijken", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand