Driessen: "Dan word je ontmaskerd met Regeer, Eiting en Ünüvar"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen over de toekomst van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf is vernietigend richting de Amsterdammers na de nederlaag bij FC Twente.

"Ajacieden willen voor Ajax voetballen, maar een bij elkaar geraapte verzameling kwaliteitsarme broodvoetballers is alleen geïnteresseerd in haar salarisstrook", begint Driessen in De Telegraaf. "En dan word je ontmaskerd bij FC Twente met Regeer, Eiting en Ünüvar als exponenten van de Ajax-opleiding."

"Het vreemdelingenlegioen samengesteld door Sven Mislintat, op De Toekomst al omgedoopt tot 'Sven Misluktat', moest zich bij de presentatie als Ajacied in de arm knijpen", vervolgt hij. "Misschien op Sutalo en Sosa na stonden spelers als Tahirovic, Mannsverk, Akpom, Gaaei, Mikautadze, Borges, Medic en zelfs Van den Boomen er van versteld dat Ajax hen wilde hebben. Stuk voor stuk spelers die nauwelijks enig Ajax-dna bezitten en van clubs komen waar verliezen erbij hoort."

Driessen miste veel bij Ajax. "Bij geen enkele nieuwkomer was tegen FC Twente een spoortje van een over-mijn-lijk-mentaliteit te bespeuren getuige het slappe verweer. Het leek zelfs verdacht veel op het bewust ondermijnen van trainer Maurice Steijn vanwege zijn uithaal twee weken geleden in Sittard. Hij zei met Sutalo te kunnen leven, maar dat de anderen zijn keus niet waren. Directeur voetbalzaken Mislintat splitste hem ze in zijn maag. Deze directe aanval op de nieuwelingen leek Steijn in Enschede - gezien de belabberde wedstrijdinstelling - als een boemerang te raken."

Lees meer:
0 reacties