Driessen: "Feyenoord kwam de eerste helft een paar keer goed weg"

FC Twente kreeg, volgens Valentijn Driessen, voldoende kansen in De Kuip om Feyenoord pijn te doen. De journalist was niet onder de indruk van het nieuwe systeem waarmee Arne Slot begon tegen FC Twente.

"In het begin creëren ze dan één of twee goede kansen en dat is voor een trainer dan vaak de reden om er aan vast te houden", stelt Valentijn Driessen in De Telegraaf. "Aan de andere kant gaf Feyenoord in verdedigend opzicht heel veel ruimte weg. Ze kregen ook veel kansen tegen die FC Twente alleen niet wist te benutten. Daar kwam Feyenoord de eerste helft een paar keer goed weg."

"Het punt is dat Slot een paar weken, zo niet maanden, bezig is om er een bepaald spelpatroon in te slijpen", zo legt Driessen zijn verbazing uit. "Daar horen verantwoordelijkheden bij en opdrachten waar je aan moet voldoen. En dan ineens wordt er besloten om een heel ander systeem te gaan spelen. Zonder daar expliciet op te trainen of het getraind te hebben."

"Dat resulteert dan nu in een 2-0 overwinning, waarbij aangetekend moet worden dat FC Twente een helft met tien man speelde. Het kan dan best dat trainers overstag gaan. Ik vind dat het wel te denken geeft als Slot nu door de bocht zou gaan, omdat hij vorig jaar een geweldig jaar heeft gehad", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand