Driessen: "Financieel en sportieve inschattingsfout van FC Twente"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

FC Twente is na afgelopen weekend afgehaakt in de titelstrijd. De Tukkers verloren zelf bij Go Ahead Eagles en zagen de achterstand op koploper Feyenoord daardoor groeien tot negen punten.

"De eerste slachtoffers in de afvalrace zijn gevallen", schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. "FC Twente zei 'nee' tegen een bod van Feyenoord van 8 miljoen euro op Ramiz Zerrouki, omdat de Tukkers wilden wedijveren om de landstitel. Acht wedstrijden later staat FC Twente vijfde op negen punten van koploper Feyenoord en zit Sparta de ploeg van Ron Jans op de hielen."

Driessen meent dat FC Twente in januari afscheid had moeten nemen van Zerrouki. "In dat licht bezien is er in Enschede een financieel en sportieve inschattingsfout gemaakt. FC Twente kan slechts hopen dat er komende zomer nogmaals een bod van minimaal 8 miljoen euro op Zerrouki komt", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Volgens Driessen is PSV ook afgehaakt en zit AZ op de wip. "Ajax lijkt Feyenoord als enige het kampioenschap te kunnen beletten, hoewel de Ajacieden op ongeveer tweederde van de competitie een aanmerkelijk zwaarder programma wacht. Feyenoord, AZ, PSV en FC Twente zijn nog te nemen hindernissen. Als er al een beslissende tik uitgedeeld kan worden, dan zal dat door Feyenoord zijn. Zo is de stand van zaken. Tenminste vandaag."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand