Driessen: "Hij heeft het bij FC Twente een half jaar goed gedaan"

Danilo Pereira maakt komende zomer transfervrij de overstap van Ajax naar Feyenoord. Valentijn Driessen denkt niet dat de oud-speler van FC Twente een versterking zal zijn voor de Rotterdammers.

"Hij heeft ook een jaar bij FC Twente gezeten, toen heeft hij het goed gedaan, het eerste half jaar", begint Driessen in een video van De Telegraaf. "Maar de meesten waren gescoord in de eerste helft van het seizoen, de tweede seizoenshelft bijna niet meer gezien."

Danilo scoorde vorig jaar bij FC Twente zeventien treffers in de Eredivisie. "Toen deed hij het aardig, maar toen was alles nieuw", zwakt Driessen het indrukwekkende aantal wat af. Danilo bewandelt de omgekeerde route van Steven Berghuis, die een jaar geleden als aanvoerder van Feyenoord de overstap naar Ajax maakte. De Braziliaan scoorde in dertien competitiewedstrijden dit seizoen maar twee keer voor de Amsterdammers.

"Ik zie niet in hem een speler die Feyenoord verder gaat brengen. Maar misschien zie ik het helemaal verkeerd, want Arne Slot denkt er waarschijnlijk anders over, anders laat hij hem niet overkomen", denkt de analist te weten. "Misschien wordt dat wel het koppel bij Feyenoord voor volgend jaar", doelt Driessen op een eventuele samenwerking tussen Danilo en Cyriel Dessers.

Driessen is benieuwd hoe Danilo ontvangen wordt. "Als een Feyenoorder naar Amsterdam komt, dan wordt hij op zijn schouders geslagen en krijgt hij een biertje in de binnenstad. Maar komt een Ajacied in de binnenstad van Rotterdam, dan slaan ze hem eruit. Dat is het grote verschil tussen de supporters van Ajax en Feyenoord. Maar... Op het moment dat iemand onder contract staat, neem ik wel aan dat het Legioen achter hem gaat staan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand