Driessen waarschuwt FC Twente: "En Ajax komt ook dichterbij"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen ziet dat de strijd om de derde plek in de Eredivisie behoorlijk spannend kan gaan worden. FC Twente verloor in eigen huis van FC Utrecht, terwijl directe concurrent wel wist te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard.

"FC Twente leed een nederlaag in de Grolsch Veste en daar gaat eigenlijk niemand meer vanuit omdat Twente thuis heel sterk is", vertelt de verslaggever op de website van de Telegraaf. "Dus alle complimenten voor FC Utrecht en Twente verliest daarmee de aansluiting naar Feyenoord en ziet AZ dichterbij komen, want die wonnen wel en Ajax komt ook een puntje dichterbij", vervolgt Driessen na de wedstrijd tussen Ajax en NEC (2-2).

"Pröpper denkt dat het tot de laatste dag spannend kan zijn om die derde plaats en die is zo belangrijk, omdat-ie recht geeft op de voorronde van de Champions League", legt hij uit. "Dat betekent natuurlijk miljoenen en uitstraling voor de club en bij Twente zijn ze daar nog niet zeker van. En als ik zie hoe ze tegen Utrecht speelden, kan ik me dat heel goed voorstellen... Want FC Twente kwam redelijk snel op achterstand (door een doelpunt van Toornstra, red.) en dan wordt het vechten tegen een overmacht aan verdedigers", constateert Driessen.

"We hebben bij Feyenoord - RKC gezien (1-0, red.) hoe moeilijk dat is voor Feyenoord en dat is voor Twente ook moeilijk", vervolgt hij. "Ook voor Boadu, want dat is wel iemand die in grote ruimte rendeert en in de kleine ruimte moeite heeft. Hij maakte wel een geweldige goal met een bal achter zijn standbeen, maar ik denk dat hij wist dat-ie buitenspel stond en dat hij hem daarom achter zijn standbeen nam. Als hij had geweten dat hij niet buitenspel stond, had-ie hem denk ik op een andere manier proberen af te maken", voorspelt Driessen.

Lees meer:
0 reacties