Driessen wijst naar FC Twente: "Kan weleens heel bepalend zijn"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen voorspelt dat speelronde 23 erg belangrijk kan worden in de strijd om de derde plek. Zondag staan de wedstrijden FC Twente - Go Ahead Eagles en AZ - Ajax op het programma en de verslaggever van de Telegraaf zag de club uit Amsterdam donderdagavond nog spelen tegen Bodø-Glimt. Ajax won uiteindelijk, na 120 minuten, met 1-2 van de Noorse ploeg en Kenneth Taylor nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

"Het overleven in het derde Europese bekertoernooi zal voor kort het chagrijn in de Johan Cruijff ArenA een beetje naar de achtergrond drukken", schrijft Driessen. "Belangrijkste blijft echter om in de Eredivisie te overleven en zicht te houden op FC Twente en dus de derde plaats die recht geeft op de voorronde van de verschrikkelijk lucratieve Champions League volgend seizoen", constateert hij.

"Het treffen zondag tussen de nummers vier en vijf in de Eredivisie, AZ en Ajax, kan daarvoor weleens heel bepalend zijn, vervolgt Driessen. "Ajax kan zich geen misstap veroorloven en anders zou dat direct de glans van de achtste finales van de Conference League wegnemen. Heel belangrijk zal zijn met welke personele tegenvallers Van ’t Schip deze dagen geconfronteerd zal worden", beseft hij.

"Daarbij zal vooral belangrijk zijn of Brobbey op tijd fit is. De spits is van onschatbare waarde, evenals Berghuis die zowel in Amsterdam als in Noorwegen scoorde voor Ajax", legt Driessen uit. "Maar Brobbey is de kapstok waaraan alles wordt opgehangen bij Ajax op dit moment, omdat zowel de verdediging als het middenveld veel te labiel is om op te bouwen. Zelfs tegen ploegen uit het linkerrijtje van de Eredivisie. Het maakt de slag om Noord-Holland iets om naar uit te kijken."

Lees meer:
0 reacties