DSVD klaar voor FC Twente: "De grasmat ligt er perfect bij"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Een spannende week voor DSVD Deurningen. Zij organiseren op vrijdag om 19:00 uur het treffen van FC Twente met het Schotse Motherwell FC. Zelf speelt de club ook nog tegen de Schotten, dat gebeurt op zondag om 14:00 uur.

"Het is flink wat overleggen", vertelt Niek Kerkhof Jonkman, bestuurslid van DSVD, tegenover Twente FM. "We hebben zes à zeven vergaderingen gehad sinds medio maart. We hebben natuurlijk een vergunning moeten aanvragen en dat is eigenlijk best wel kort dag voor een evenement waar 2.000 à 2.500 toeschouwers op afkomen."

De club is er nu klaar voor. "De grasmat ligt er perfect bij. Onze grondploeg heeft daar heel wat uurtjes ingestoken om hem klaar te maken voor FC Twente." Heeft er meer moeten gebeuren dan alleen het klaarmaken van het veld? "Het veld is het belangrijkste, dat is heel simpel. De basisvoorzieningen zijn hier gelukkig voor mekaar. We hebben mooie en ruime kleedkamers en hebben een mooie kantine gebouwd."

Niels Wigbold, ook onderdeel van de organisatie, weet dat het er goed voor staat. "Er komen een aantal barretjes. Er wordt een gezellige sfeer gecreëerd waar supporters zowel voor als na de wedstrijd even een pilsje mee kunnen pakken voordat ze op de fiets weer terug naar huis gaan. We hebben een lokale dj gevonden om hier een beetje de sfeer te creëren. Er wordt ook nog een loting georganiseerd. Het wordt denk ik hartstikke gezellig", aldus Wigbold.

FC Twente heeft ook eisen: niet altijd even makkelijk. "Ze willen in ieder geval gescheiden zijn van het publiek, dus je moet geschieden toegangen maken. Voor het bestuur willen ze een bestuurskamer hebben. Er moet aan de pers gedacht worden, die wil je ook nog voorzien van een hapje en een drankje. Ze moeten goed in de watten gelegd worden."

"We hebben in Deurningen zelf sponsoren, daar zijn we hartstikke blij mee. Daar gaan we een VIP-ruimte voor inrichten. En het veld moet gewoon superstrak zijn, volgens mij is er een eis dat het gras 2 of 2,5 centimeter hoog mag zijn. Dat wordt ook streng gekeurd", besluit het DSVD-bestuurslid.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand