"Duidelijk signaal dat achterban van FC Twente er klaar voor is"

FC Twente-supporters in Vak-P
FC Twente-supporters in Vak-P Foto: © Pro Shots

FC Twente hervat vrijdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het duel wordt gespeeld in een uitverkochte Grolsch Veste.

"Uitverkocht. Tegen Emmen, een degradatiekandidaat", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde op de website van de Tubantia. "Dertigduizend mensen vieren vrijdagavond de terugkeer van de Eredivisie in Enschede. Een duidelijker signaal dat de achterban van FC Twente er klaar voor is, is er niet."

"Echte supporters van een club hebben in de voorbije maanden de heimwee van een kind gevoeld", vervolgt de journalist. "Er kwam maar geen eind aan die ellendig lange break. Echte clubfans hebben ook niet zo veel met landenteams. Leuk zo’n WK in de winter, maar de gevoelstemperatuur in eigen omgeving wordt bepaald door de liefde voor je eigen club."

Ook Ten Voorde kijkt ernaar uit. "Dus proef je het en voel je het: het mag weer, het kan weer, iedereen heeft er weer zin in. Zin in de treffers van Van Wolfswinkel, genieten van de intercepties van Zerrouki en de reddingen van Unnerstall. Neil Diamonds Sweet Caroline kan weer worden afgestoft en is klaar voor het grootste koor van de regio. Vrijdagavond gaan de poorten open en dan zal de rode processie zich in beweging zetten. Eerst langzaam, daarna op de klanken van VAK-P. En dan zal de stilte worden doorbroken. Eindelijk."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand