Edson Braafheid open: "Ik werd daar een beetje klein gehouden"

Edson Braafheid maakte in 2007 de overstap van FC Utrecht naar FC Twente. In die tijd ontliepen die beide clubs elkaar sportief gezien niet heel veel, toch koos de verdediger ervoor om de overstap te maken. Aan tafel bij Kick 't Met op Ziggo Sport legt hij uit waarom.

"Dat was simpelweg omdat ik bij Utrecht als jeugdspeler werd beschouwd", begint Braafheid. "Het was het politieke dat ik daar eigenlijk nooit met de grote jongens mee ging doen, vooral financieel. Je wordt eigenlijk een beetje klein gehouden terwijl ik bij Jong Oranje presteerde, bij Utrecht presteerde en in de belangstelling stond van veel clubs. De waardering bleef eigenlijk een beetje weg, ook in de contractaanbieding. Daarnaast liep ook mijn contract af."

"Fred Rutten heeft mij toen ook benaderd", gaat hij verder. "Ik kwam op de bank te zitten omdat ik niet wou bijtekenen. Toen heb ik voor de eerste keer met Rutten in Nijmegen in een Van der Valk Hotel afgesproken, en eigenlijk is hij toen heel bepalend in de overstap geweest."

Lees meer:
0 reacties