Eenhoorn naar FC Twente? "Voor zo'n man een geweldige uitdaging"

Robert Eenhoorn in het AFAS Stadion van AZ
Robert Eenhoorn in het AFAS Stadion van AZ Foto: © Pro Shots

FC Twente is achter de schermen nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe algemeen directeur. Volgens Leon ten Voorde zou Robert Eenhoorn (AZ) wel een geschikte opvolger zijn voor Paul van der Kraan.

"FC Twente moet misschien toch maar een visje uitgooien naar Alkmaar, naar Robert Eenhoorn", adviseert hij in de Tubantia-podcast De Ballen Verstand. "Dan kun je zeggen dat hij vast zit bij AZ: die ploeg doet het geweldig en is een voorbeeld voor voetballend Nederland. Dat klopt allemaal, maar het is ook een beetje het kabbelende beekje", constateert Ten Voorde, die nog een ander argument heeft.

"Bij AZ is onlangs Alex Kroes binnengekomen. Die was ook kandidaat om bij FC Twente algemeen directeur te worden. Hij was groot aandeelhouder van Go Ahead Eagles en is daar weggegaan", blikt de verslaggever terug. "Hij was ook in beeld bij Ajax als opvolger van Marc Overmars, maar daar is Van der Sar voor gaan liggen. Dat is dus wel een mannetje en die heeft op dit moment een hele vage functie waarvan je meteen dacht: Hmm, die is wel binnengehaald met het oog op de nabije toekomst", legt Ten Voorde uit.

"Je kunt oneerbiedig zeggen dat Kroes op dit moment 'chef lege dozen' is, dus die krijgt daar vroeg of laat een meer bepalende functie", voorspelt hij. "Ik weet niet hoe Eenhoorn daar in staat, maar FC Twente is voor zo'n man wel een geweldige uitdaging. FC Twente heeft qua potentie ook meer dan AZ. AZ heeft natuurlijk die academie met het achterland van Amsterdam en een geweldige reputatie. Maar qua clubgrootte is FC Twente voor mensen uit het voetbal een geweldige uitdaging om daar een stabiele nummer vier of vijf van Nederland van te maken", besluit Ten Voorde enthousiast.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand