Eindigt FC Twente op derde plek? "AZ zal het niet worden denk ik"

FC Twente viert een treffer van Joshua Brenet
FC Twente viert een treffer van Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondag met 3-0 van Go Ahead Eagles en staat nog altijd op de derde plaats in de Eredivisie. De Tukkers hebben vijf punten voorsprong op nummer vier AZ en elf punten voorsprong op nummer vijf Ajax. Voetbaljournalist Geert-Jan Jakobs verwacht dat FC Twente 'gewoon' derde gaat eindigen in de competitie.

"Ik zou niet weten welke club anders derde gaat worden", zo begint Jakobs bij Voetbal International. "AZ zal het niet worden denk ik. Daar zijn ze te instabiel voor. FC Twente is juist wel heel stabiel. Ze zijn tegen Go Ahead Eagles niet in de problemen gekomen. De jongens die in een wat mindere vorm zaten, Michel Vlap, Sem Steijn, Joshua Brenet en Gijs Smal bijvoorbeeld, die waren wel weer goed."

"Ze hebben een brede selectie, met veel wisselmogelijkheden. Ze hebben een goede trainer en spelen het hele seizoen al vrij stabiel. Ze zijn nooit echt door de ondergrens gegaan. Ik zou niet weten waarom ze niet derde gaan worden", aldus Jakobs.

Collega Simon Zwartkruis denkt ook niet dat FC Twente nog ingehaald gaat worden door AZ. "AZ heeft wat meer de weg omhoog gevonden, maar dat blijft toch ook wel 'shaky'. Tegen Ajax hadden ze een heel hoog rendement. Ze hebben drie keer tussen de palen geschoten, en twee keer was het raak", aldus Zwartkruis.

Lees meer:
0 reacties