Gaat FC Twente in top-3 eindigen? "AZ draait niet, Ajax is weg"

FC Twente staat na de zege op Feyenoord op de derde plaats in de Eredivisie. Journalist Bert van Losser is enthousiast over de Tukkers en ziet dat de 'concurrenten' het momenteel lastig hebben in de competitie.

"AZ draait niet, Ajax is weg en FC Utrecht is weg. Dan heb je alleen nog PSV en Feyenoord", zegt Van Losser bij De Oosttribune. Collega Tijmen van Wissing haakt in: "Met AZ ga je uitmaken of je derde wordt." Analist Jan van Staa ziet dat FC Twente zich in een goede positie bevindt. "De afstand naar de nummer vijf en lager is altijd gigantisch."

"AZ heeft het nu vooral moeilijk, omdat ze ook internationaal moeten spelen", vervolgt de oud-trainer. "Dan is het midweeks tegen Aston Villa, en dan kunnen ze het in het weekend niet opbrengen tegen een middelmatige ploeg als NEC. Dan kan je tegen een zeperd aanlopen."

"De top-vier heeft voorlopig een aardige voorsprong op de ranglijst. Dat is wel lekker. Zit er nog meer in het vat? Dan moet FC Twente dit niveau vasthouden, maar dat zal niet meevallen. Met name in uitwedstrijden", zo besluit Jan van Staa.

Lees meer:
0 reacties