Eiting: "Duidelijk dat elk team op zoek is naar zo'n speler"

Carel Eiting schiet op doel
Carel Eiting schiet op doel Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem viert dinsdag zijn tachtigste verjaardag. Voor Carel Eiting van FC Twente is van Hanegem een bijzondere voetballer en een bijzonder mens.

"Buitenkantje links", zegt Carel Eiting meteen als hij aan Willem van Hanegem denkt. Vroeger in de jeugd werd Eiting met Van Hanegem vergeleken: passes met de buitenkant van de voet en net als De Kromme is ook Eiting niet de snelste speler op het veld.

"Ik ben, ook door mijn vader, opgegroeid met verhalen over Van Hanegem en heb veel momenten van hem gezien op beeld", aldus Eiting bij De Volkskrant. "Ik herken dingetjes uit zijn spel. Maar ik leerde vooral dat het beter is om je eigen weg te kiezen in het voetbal, in plaats van telkens naar een ander te kijken en te vergelijken. Waar kan ik het verschil maken, met mijn kwaliteiten?"

In dat opzicht leert hij nog altijd van Van Hanegem. "Ik probeer te doen wat ik echt goed kan, en verder geniet ik nog steeds van de mens Van Hanegem. Het is duidelijk dat elk team op zoek is naar zo’n speler, ook door zijn winnaarsmentaliteit", besluit Eiting.

Lees meer:
0 reacties