Eiting hoopt op meer minuten: "Dan is het tijd om te evalueren"

Carel Eiting
Carel Eiting Foto: © Orange Pictures

Carel Eiting maakte afgelopen zomer na veel bombarie de overstap van FC Volendam naar FC Twente. Na een lange soap mocht hij zich eindelijk 'Tukker' noemen, maar het is hem nog niet gelukt om uit te groeien tot onbetwiste basisspeler in de Grolsch Veste.

"Ik wil natuurlijk alles spelen, maar dat geldt voor iedereen. Zolang dat niet zo is, wil je meer. Maar dan zul je zelf weer meer moeten brengen. Dat is een goede uitdaging", aldus Eiting in gesprek met De Telegraaf. "Ik ga nog vijf wedstrijden alles geven wat ik heb en dan is het tijd om echt te evalueren."

De middenvelder had dus gehoopt op meer speeltijd, maar het elftal draait geweldig. FC Twente staat derde, een positie die rechtgeeft op de voorronde van de Champions League. "Als we dat halen, kunnen we een volgende stap zetten in onze ontwikkeling als team", stelt de middenvelder.

"Niet alleen in de Europese wedstrijden zelf word je heel erg uitgedaagd tegen heel andere teams en speelwijzen dan je gewend bent. Maar ook door de omschakeling, die je elke week moet maken om ook in de Eredivisie heel goed te blijven presteren. Maar voor we daarover gaan nadenken, moeten we eerst zorgen dat we het ticket binnen hebben", besluit Eiting.

Lees meer:
0 reacties