El Ahmadi: "Goede gesprekken gehad met Streuer en Van der Kraan"

Karim El Ahmadi werd de laatste jaren regelmatig in verband gebracht met een terugkeer bij FC Twente. De oud-middenvelder, die inmiddels gestopt is, besloot uiteindelijk echter geen contract te tekenen in Enschede.

"Het was wel concreet", beaamt El Ahmadi aan tafel bij VoetbalTijd. "Niet vorig jaar, maar het jaar daarvoor heb ik wel een gesprek gehad met Jan Streuer en Paul van der Kraan. Daar heb ik wel goede gesprekken mee gehad, maar uiteindelijk heb ik wel gekozen om dat niet te doen. Om eerlijk te zijn heb ik in Nederland alles al meegemaakt. Ik heb hele mooie tijden bij FC Twente en Feyenoord gehad."

El Ahmadi stond destijds onder contract bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië. "Iedereen zal zeggen dat ik voor het geld in Saoedi-Arabië ben gebleven, maar ik heb echt wel een band gecreëerd met de club daar. Het was hetzelfde als ik bij Feyenoord ook had, ik wilde echt een prijs pakken met die club. Al-Ittihad heeft ook een hele grote fanbase en was ook heel lang geen kampioen worden. We waren er zo dicht bij. Ik wilde heel graag nog kampioen worden."

De oud-middenvelder snapt dat niet iedereen die beweegreden begrijpt. "Ik zou hetzelfde denken als ik hier in Nederland zou wonen en een speler zou in Saoedi-Arabië gaan spelen. Maar na drie jaar daar kan ik wel zeggen dat ik een band heb gecreëerd met de club en de fans. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om het laatste jaar daar te blijven."

El Ahmadi was destijds ook al aardig op leeftijd en dus is het ook de vraag of hij FC Twente kon dragen. "Ik denk dat ik wel iemand ben die het niveau had, maar ik wil ook niet mee gaan hobbelen. Dat zou ik ook niet goed kunnen. Misschien dat ik toen ook wel bewust dacht: laten we het maar niet gaan doen. In Nederland zijn mensen ook heel snel gezegd om te zeggen wat je als laatste hebt gedaan. Ik vind die druk niet erg, maar wil niet ergens gaan meehobbelen. Ik wil dan wekelijks gaan spelen en heel belangrijk zijn voor FC Twente."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand