El Ahmadi: "Het was net alsof je een prijs wint met FC Twente"

FC Twente haakte in het seizoen 2007/2008 aan bij de top van Nederland. De club uit Enschede pakte onder leiding van trainer Fred Rutten een ticket voor de voorronde van de Champions League.

"Het was een heel mooi seizoen. Vooral het einde met de play-offs", blikt voormalig FC Twente-speler Karim El Ahmadi terug in de ESPN Special Champions League in Twente. "We werden dat jaar vierde met heel mooi en goed voetbal. En het was net alsof je tweede bent geworden, voorronde Champions League halen. Het was voor mij ook nog een soort van afscheid, want het seizoen erop ging ik weg. Het was echt een prachtig seizoen, genoten."

De Enschedeër genoot ook van het spel. "Ik heb het er nog weleens met Orlando Engelaar over dat we daarna eigenlijk nooit zo goed hebben gevoetbald als team. Het was niet eens met heel veel grote spelers. Voor mij was het echt puur de trainer die dat voor elkaar heeft gekregen. Natuurlijk heb je wat technische spelers, maar een Engelaar kwam van NAC. Ik kwam uit de jeugd. Je had Jeroen Heubach, Rob Wielaert, Niels Wellenberg, dat waren geen spelers waarvan je denkt: daar ga je zo goed mee voetballen."

"Maar uiteindelijk hebben we dat toch voor elkaar gekregen. Volgens mij hebben we het publiek ook wel vermaakt dat jaar", vervolgt El Ahmadi, die Rutten prijst. "Er was altijd een plan b, een plan c. Dat vind ik getuige van een goede trainer. Dat jaar heb ik dingen geleerd die me de rest van mijn voetbalcarrière hebben geholpen."

El Ahmadi vertrok na dat seizoen naar Feyenoord, maar niet voordat hij de huldiging op de Oude Markt meemaakte. "Het was net alsof je een prijs wint met FC Twente. Je wordt als ware tweede van Nederland, want je gaat voorronde Champions League spelen. Waar FC Twente vandaan kwam... We werden toen eigenlijk gezien als een topclub. Vooral door de manier hoe we speelden", aldus besluit El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand