El Ahmadi lyrisch: "Kunt hem een beetje vergelijken met Schouten"

Karim El Ahmadi
Karim El Ahmadi Foto: © Orange Pictures

Mathias Kjolo heeft dit seizoen een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en speelt uitstekend namens FC Twente. Karim El Ahmadi speelde op een soortgelijke positie als Kjolo en is onder de indruk.

"Als een verdediger doordekt, is hij wel iemand die misschien een stapje naar achteren zet of de controle houdt", zegt El Ahmadi bij ESPN. "Hij doet het vaak niet in hele harde duels, maar meer in de controle. Hoe hij verdedigend staat kun je een klein beetje vergelijken met hoe Schouten (Oranje-international en speler van PSV, red.) dat ook doet. Het is meer om zich heen kijken wie waar staat."

Kjolo heeft veel spelinzicht. "Hij ziet het spelletje goed en is best vast aan de bal. Aan de bal kan hij ook nog wat leuke dingen vooruit doen. Het is niet een speler die heel veel goals gaat maken of heel veel assists gaat geven, maar hij kan wel voetballen en is vast aan de bal. Hij is een zekerheidje voor de verdediging. Dat is altijd wel belangrijk voor een trainer. Hij is zich ook echt aan het ontwikkelen", weet El Ahmadi.

Marciano Vink is het daarmee eens "Hij was natuurlijk eigenlijk de eerstgenoemde om door Carel Eiting te worden vervangen. Eiting werd met veel bombarie binnengehaald, dan is Kjolo eigenlijk de meest logische die plaats zou moeten maken. Alleen hij heeft zich gewoon in het elftal geknokt en is blijven staan."

Sadílek staat naast Kjolo, maar El Ahmadi ziet een groot voordeel bij de Noor. "Sadílek loopt in het drukzetten ook wel vaak uit positie. Dat doet hij niet. Daarom denk ik dat het voor een trainer een speler is die je altijd als eerste opstelt."

Lees meer:
0 reacties