El Ahmadi vol lof: "Hij is een speler die FC Twente beter maakt"

Karim El Ahmadi bij ESPN
Karim El Ahmadi bij ESPN Foto: © NESimages

FC Twente staat na 32 wedstrijden op een derde plek in de Eredivisie en Karim El Ahmadi roemt de inbreng van Ricky van Wolfswinkel. De voormalig profvoetballer was bij ESPN vol lof over de ervaren centrumspits van de club uit Enschede. 

"Hij is heel belangrijk", constateert El Ahmadi. "Hij is 35, maar als je hem ziet lopen, lijkt hij nog steeds 23 à 24. Hij is in alles heel belangrijk, in het drukzetten en meevoetballen. Vorig seizoen speelde hij wat minder, maar dit seizoen is hij in alles een speler die Twente beter maakt. Mede door Van Wolfswinkel staat FC Twente waar het nu staat", constateert de analyticus, die ook wijst op de rol van Ricky van Wolfswinkel in de kleedkamer. 

"Hij kan een groep goed bij elkaar houden. Ik denk dat er nog wel wat meer van dat soort jongens zitten en een trainer die dat goed in de gaten kan houden. Dat zit gewoon goed bij Twente", vervolgt hij. "Bij een goal zie je iedereen ook meespringen en vieren, dat is ook wel heel belangrijk. Tuurlijk, je moet niet altijd blij zijn als je op de bank zit, maar als die wedstrijd eenmaal begint en ze hebben gewonnen, moet je als team gewoon bij elkaar zijn. Dat doen ze prima." 

Lees meer:
0 reacties