El Ahmadi: "Volgens mij is hij ook bij FC Utrecht aangeboden"

Karim El Ahmadi bij ESPN
Karim El Ahmadi bij ESPN Foto: © NESimages

Karim El Ahmadi denkt dat Nederlandse clubs hebben zitten slapen wat betreft de situatie van voormalig FC Twente-talent Tjaronn Chery. De aanvallende middenvelder speelde het voorbije seizoen voor NEC, maar werd in een eerder stadium ook aangeboden bij FC Utrecht.

"Ik heb hem toevallig vandaag nog even gesproken en het ziet er goed uit dat hij bij Royal Antwerp gaat tekenen", vertelt El Ahmadi bij ESPN. "Het gaat ook om het principe dat zij hem een contract aan willen bieden voor twee jaar ondanks zijn leeftijd. Als ik dan kijk naar clubs hier in Nederland. Toen hij klaar was bij Maccabi Haifa wilde hij terug naar Nederland en werd hij overal aangeboden, maar niemand wilde hem", constateert hij. 

"Volgens mij is hij ook bij FC Utrecht aangeboden, maar die wilden hem ook niet", blikt hij terug. "Leeftijd is hierin maar een getal en je moet veel meer kijken naar data van zo’n speler. Bijna nooit geblesseerd ook. Ik vind Magnus Mattsson een fantastische speler, maar ik vind NEC nog vaster aan de bal nu ze met Chery spelen. Ik vind het een geweldige speler", besluit El Ahmadi over de creatieve linkspoot, die in de jeugd bij FC Twente speelde.

Marciano Vink is ook vol lof over de 'nummer 9' van de club uit Nijmegen. "Ik snap niet dat je over zijn leeftijd twijfelt als je hem nu de laatste veertien wedstrijden bij NEC aan het werk hebt gezien. Een tweejarig contract aanbieden aan een 35-jarige is misschien een lastig iets", stelt hij. "Qua kwaliteiten, fitheid, het spelletje zien en de goals, die dingen wil je graag in een speler zien. Ik denk dat Go Ahead Eagles graag zo’n speler in de selectie had gehad."

Lees meer:
0 reacties