El Ahmadi waarschuwt FC Twente: "Als je die derde plek wil..."

Karim El Ahmadi
Karim El Ahmadi Foto: © Orange Pictures

De droom van Champions League-voetbal is nog altijd reëel bij FC Twente. Een verliespartij tegen FC Utrecht zorgt er echter voor dat AZ op nog maar vijf punten achterstand staat.

"Ze waren slordig, met name in de meest simpele ballen", begint El Ahmadi in gesprek met ESPN. "Het waren hele simpele ballen die ze uitschoten en achter de man speelden. Normaal zijn ze bij FC Twente toch wat vaster aan de bal."

Hoe het kan dat onzorgvuldigheid de overhand nam? "Dat is gewoon concentratie en scherpte. Het zijn jongens die het allemaal wel kunnen, maar nu lukte het niet. Ik moet wel zeggen: de momenten dat ze in de zestien kwamen, stond er wel een blok van FC Utrecht dat het heel goed deed en FC Twente bijna geen tijd en ruimte gaf", aldus de analist.

Sporadisch mag zoiets best gebeuren. "Ja tuurlijk, maar als je structureel bovenin mee wil doen, moet je niet te veel van dit soort dagen hebben. Tuurlijk, Twente staat er goed voor, maar je ziet wel dat het gat naar AZ nu kleiner wordt naar vijf punten."

"Twente heeft een goed seizoen, maar ze moeten niet te veel van dit soort wedstrijden hebben. Thuis tegen RKC was het ook niet heel goed. Die wonnen ze wel met die invalbeurt van Boadu. Als je die derde plek wil vasthouden, kun je niet te veel van dit soort wedstrijden hebben", besluit El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties