El Maach: "Als je me in het veld zet, zal ik het niet minder doen"

Joshua Brenet dolt met Issam El Maach
Joshua Brenet dolt met Issam El Maach Foto: © Orange Pictures

Sinds de zomer van 2022 speelt Issam El Maach bij FC Twente. De 23-jarige doelman speelde nog geen enkele wedstrijd in het eerste, maar heeft het toch goed naar zijn zin in Enschede.

"Sterker nog: aan het begin van het seizoen heb ik aan het team verteld dat ik nog nooit zoveel plezier heb beleefd aan voetballen als nu bij FC Twente", begint El Maach tegenover Tubantia. "Dat komt écht door de club, de mensen die er werken en het team. Er is zoveel plezier onderling. Ik hou ervan om te lachen. Het is belangrijk dat het plezier in een voetbalgroep groot is. Ik presteer dan het beste en ik denk de rest van de groep ook."

In Enschede moet hij het doen met de rol van reservekeeper. "Ik wist dat ik op de bank zou zitten toen ik hier naartoe kwam. Ik ben 23 jaar en voor een keeper is dat nog jong. Maar ik weet wat ik kan. Als je me in het veld zet, zal ik het niet minder doen. Maar Lars (Unnerstall, red.) heeft veel krediet hier en volkomen terecht. Hij is op dit moment de beste keeper van Nederland. Dat ik daar achter zit, zegt ook wel wat. Ik moet gewoon afwachten en geduldig zijn. Mijn kans komt wel", vervolgt hij.

Bij Ajax speelde El Maach samen met André Onana van Manchester United. "Het is hartstikke mooi om met zulke keepers op het veld te staan. Enorm leerzaam, maar ik kopieer nooit. Ik ben een heel andere keeper dan Lars bijvoorbeeld. Lars is groot en pakt gruwelijke ballen. Ik vind van mezelf dat ik dat ook doe, maar ik ben meer een voetballende keeper met goede reflexen", besluit de doelman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand