El Maach denkt niet aan Oranje: "Eerst eerste keeper bij FC Twente"

Issam El Maach
Issam El Maach Foto: © Pro Shots

Issam El Maach heeft nog geen officiële minuten gemaakt in het eerste elftal van FC Twente. Toch is de de reservekeeper tevreden in Enschede en staat hij positief in het leven. Tegenover De Twaalfde Man laat hij weten een bepaald ritueel te hebben bij elk duel.

El Maach laat weten bij elk duel van FC Twente voor het eerste fluitsignaal en in de rust naar het door Unnerstall te verdedigen doel te lopen. "Dat ritueel is iets van Lars. Een handdoekje, een bidon en wat voodoo... Om goed geluk op te roepen." 

De goalie kan met Unnerstall goed, maar heeft nog wat andere voorbeelden: Iker Casillas en Marc ter Steegen. "Maar ik wil me niet met ze vergelijken. Ik kijk sowieso naar elke collega. Je ziet altijd wel dingen die je ook zelf kunt gebruiken. Van iedereen kun je wat leren, dat is wel mooi." De doelman heeft zelf een Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Hierover zegt de 24-jarige doelman: "Van die eerste kom je niet af. Eens een Marokkaan, altijd een Marokkaan. Ik heb voor beide landen in de jeugd gespeeld. Voorlopig hoef ik nog geen keus te maken voor welk land ik eventueel zou spelen. Laat me maar eerst zorgen dat ik bij FC Twente onder de lat kom. Ik wil hier gewoon eerste keeper worden."

Lees meer:
0 reacties