Elia: "Het was niet zo dat we Ajax een poepie wilden laten ruiken"

Verschillende oud-spelers van FC Twente hebben teruggeblikt op hun succesperiode in Enschede. Over hoe ze daarin stonden verschillen de meningen echter.

Eljero Elia heeft bij KICK 't MET van Ziggo Sport aangegeven dat hij niet het idee had dat hun team werd onderschat. “We hadden een mix van ervaren spelers en jonge grillige talenten. We zaten toen nog op de bank maar op de training waren we echt aan het slopen. Daar werden we ook door andere jongens opgefokt. Dat was echt wel genieten op de training. Op een gegeven moment stonden we er gewoon.”

Toch waren ze niet echt bezig met het aanvallen van de klassieke top 3. “Het was niet echt dat we naar Ajax keken van 'we moeten hen een poepie laten ruiken'. Van binnen wel, maar we waren er niet echt mee bezig. We waren niet bewust daarmee bezig maar wilden wel echt winnen van Ajax en laten zien dat Suarez nergens naartoe ging. Edson Braafheid had de buitenkant en ik de binnenkant. Die wedstrijden kan ik nog als de dag van gisteren herinneren.”

Edson Braafheid had wel die motivatie om Ajax een poepie te laten ruiken. “Als jongen uit Amsterdam dacht ik wel: Ajax moet eraan.” Ook Orlando Engelaar voelde dat zo. “Ik ook hoor. Ik voelde dat wel hoor,” aldus Engelaar.

Lees meer:
0 reacties