Elia over missen kampioenschap: "Voelde als mijn kampioenschap"

FC Twente kende in het seizoen 2009/2010 een historisch seizoen. De ploeg uit Enschede werd voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van de Eredivisie. Oud-Twente spelers Eljero Elia, Edson Braafheid en Orlando Engelaar maakten alledrie het kampioenschap niet meer mee.

"Ik zat goed en ging aardig verdienen", begint Elia die toentertijd net de overstap naar HSV had gemaakt bij Kick 't met op Ziggo Sport. "Maar je zou het kampioenschap wel willen mee maken maar dat heb je niet. Alsnog voelt het wel alsof het mijn kampioenschap is want je bent er wel onderdeel van geweest en het is en blijft je cluppie."

"Ja je hebt wel het idee, ondanks dat je er niet bij was, dat je wel in die lift hebt gezeten", haakt Engelaar in. "Je hebt wel het gevoel dat je onderdeel was van waar Twente op dat moment was. Het was zeker echt hun kampioenschap, wat bijvoorbeeld Bryan Ruiz toen heeft gedaan. Maar het voelt wel alsof je hebt bijgedragen aan het niveau wat er toen was. Het was gewoon een heel mooi gevoel om het te zien, je gunt het dan ook iedereen daar."

Lees meer:
0 reacties