"Ellery Cairo traint ‘s ochtends vroeg al met dertien spelers"

Ellery Cairo
Ellery Cairo Foto: © Orange Pictures

FC Twente beleeft ook dit jaar een prima seizoen in de Eredivisie. De Tukkers bezetten de derde plaats in de Nederlandse competitie en technisch directeur Arnold Bruggink ziet ook een mooie ontwikkeling binnen de selectie van de club.

"De jongens die nu op de bank zitten... Dat is heel vervelend en dat snap ik, maar we hebben elkaar keihard nodig", vertelt Bruggink in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Als we elkaar allemaal verder brengen en ook de wisselspelers er een keer inkomen en wij daardoor Europees voetbal halen, dat is goed voor de waarde van de club en de waarde van de spelers. Zo moet je het zien, maar dat lukt natuurlijk niet altijd."

"Of er al stappen zijn gemaakt in die denkwijze? Ja, er zit wel ontwikkeling in", gaat Bruggink. "Maar dat heeft ook met de staf te maken. We hebben tegenwoordig dertien jongens die al om 07.45 uur beginnen met trainen met Ellery Cairo. Daar wordt ik wel blij van."

"Je hoopt op een sneeuwbaleffect, dat de rest gaat trainen en dat de andere jongens denken van: 'Potverdikke man, als ik daar niet bij ben. Zij trainen vier keer in de week extra en wat doe ik in die tijd. Lig ik in mijn bed, of...' Dat heeft te maken met het individueel beter maken en ontwikkelen van spelers. En dat is wat er nu gebeurd", aldus Bruggink.

Lees meer:
0 reacties