Emegha roemt FC Twente-speler: "Vaak gescoord met hem achter me"

Emanuel Emegha namens Racing Strasbourg
Emanuel Emegha namens Racing Strasbourg Foto: © Pro Shots

Emanuel Emegha koos verrassend genoeg voor een transfer naar Racing Strasbourg. In Frankrijk maakt de Nederlandse aanvaller indruk, mede door zijn vermogen om achter de verdediging te komen.

"In de Ligue 1 zijn de verdedigers snel én sterk. Dus dan gaat het niet alleen maar om snelheid", vertelt Emegha in Voetbal International. "Je moet andere dingen doen. Komen, een beetje terugzakken is daar onderdeel van. En als zij dan met mij meekomen, ja, dan gaan ze de fout in. Ja, dan ben ik weg. In de Nederlandse jeugdselecties heb ik zo vaak gescoord met Naci Ünüvar en Xavi Simons achter me."

"Ik maak mijn loopactie, Xavi geeft me die bal, ik chip hem erin", gaat de voormalig aanvaller van Sparta verder. "Ik maak mijn loopactie altijd, honderd procent, linksom of rechtsom. Als ik iemand achter me heb staan die me die bal geeft, dan… Want, ik gá."

"Of ik rechts- of linksbenig ben? Ik ben beide-benig. Bij een schot van verdere afstand schiet ik liever met links, maar als ik in de zestien ben en ik moet hem met de binnenkant plaatsen richting de hoek, dan met rechts. Dribbelen doe ik zowel met rechts als met links. Als de bal aan mijn linkerzijde ligt, pak ik hem met links en als het aan mijn rechterzijde ligt, dan met rechts. Daar denk ik verder niet over na. Dat gaat op intuïtie", aldus Emegha.

Lees meer:
0 reacties