Engelaar blikt terug: "Er kwam gewoon nooit onzin uit zijn mond"

FC Twente plaatste zich in 2008 verrassend voor de voorronde van de Champions League. In de play-offs werden NAC Breda en Ajax over twee duels verslagen. Orlando Engelaar genoot van dat seizoen.

"Voornamelijk door de manier waarop", blikt Engelaar terug in de ESPN Special Champions League in Twente. "Het was eigenlijk het eerste seizoen dat ik in een elftal terechtkwam waarbij je zo vaak het gevoel hebt gehad oppermachtig te zijn. Je had altijd het gevoel dat je de betere bent, de tegenstander je wil oplegt en de wedstrijd dicteert. Over het gehele seizoen gezien werden wij terecht vierde."

Engelaar ontwikkelde zich zelf ook enorm in Enschede. "Ik denk dat ik als speler toen ook echt een grote verandering heb doorgemaakt. Toen ik bij FC Twente aankwam was ik een ander type speler, een ouderwetse nummer 10 en voornamelijk bezig met goals te maken en assists te geven. Vanwege Fred Rutten heb ik een verandering doorgemaakt, hij zag in mij meer een controleur."

Rutten vertrouwde bij FC Twente ook veel toe aan assistent Erik ten Hag. "Ik denk dat Fred ook met een heel veilig gevoel dingen neerlegde bij Erik, omdat hij wist dat het wel goed bij hem zat", aldus Engelaar. "Er kwam gewoon nooit onzin uit zijn mond. Als het over voetbal inhoudelijke dingen ging, dat wilde je gewoon luisteren naar wat hij zegt."

FC Twente won uiteindelijk de finale van de play-offs van Ajax (2-1 en 0-0). "We zaten in een bepaalde flow. De sfeer was gewoon zo goed, we hadden zoveel plezier en zoveel zin om dat seizoen te bekronen met iets moois. Ik denk dat dat het verschil maakte tussen ons en Ajax. Wij waren toen zo ongelofelijk hongerig", meent Engelaar, die ook genoot van de huldiging. "Je merkte dat het FC Twente als club echt een boost gaf. Bijna letterlijk kon je zien dat er een stap werd gemaakt van middenmoter, die tegen de subtop aanschurkt, naar een topclub die echt de traditionele top drie wilde uitdagen."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand