Engelaar blikt terug op FC Twente-transfer: "Plezier was minder"

Orlando Engelaar besloot in 2006 om KRC Genk in te ruilen voor FC Twente. De oud-middenvelder had het niet naar zijn zin in België.

Engelaar speelde twee jaar voor zijn transfer naar Genk nog bij NAC Breda. "Ik wil niet zeggen dat ik bij Genk op een dood spoor zat, maar ik had het minder naar mijn zin. Ik had er net twee jaar opzitten, waarvan het eerste jaar heel positief was. Het was leuk, een nieuwe omgeving en een topclub in België", begint hij bij Kick 't Met.

De 44-jarige Rotterdammer vond het voetbal in België niet erg leuk om te spelen. "Het is veel fysieker en verdedigender. Je staat vaak tegen ploegen die niet willen verliezen. Wij pasten ons ook regelmatig aan en gingen met vijf verdedigers spelen, dan wordt het plezier minder", legt hij uit. "Er zat ook een trainer waar ik niet goed mee overweg kon."

FC Twente bracht hem toen een uitweg. "Ik wilde een stap maken en het plezier in voetbal terugvinden. Toen kwam FC Twente met een goed idee en ik had zin om daar aan bij te dragen." Engelaar speelde twee seizoenen in Enschede en keerde in 2014 nog een jaar terug.

Lees meer:
0 reacties