Engelaar: "Daarmee lijkt hij wel een beetje op Zlatan Ibrahimovic"

Orlando Engelaar
Orlando Engelaar Foto: © Orange Pictures

Bij FC Twente komen er nog altijd mooie herinneringen boven wanneer men aan Marko Arnautovic denkt. Het Weense supertalent is op zijn 35ste nog altijd basisspeler namens het Oostenrijkse team. Op 25 juni speelt hij tegen Oranje.

"Marko was het tegendeel van een verlegen jeugdspeler", herinnert Orlando Engelaar zich in gesprek met De Telegraaf. "Die ging als een jongen van een jaar of zeventien bij het eerste meetrainen en vond al heel snel dat hij de beste was en erin moest staan. Die enorme zelfverzekerdheid kenmerkt Marko. Dat is ook een van zijn sterke punten."

Arnautovic liet zich in de jeugd heel snel gelden, op sportief gebied, maar ook door akkefietjes. "Het was een bijzondere jongen met een sterke eigen wil", weet Engelaar. "Op dat moment kon je moeilijk voorspellen hoe professioneel hij zou worden, maar de juiste topsportcultuur heeft hij zich wel eigen gemaakt, anders speel je niet op je 35ste nog in de basis bij Oostenrijk op het EK en voor Inter."

"Je zag direct dat Marko een heel getalenteerde jongen was", vervolgt de oud-speler van FC Twente. "Zijn grote kwaliteit is zijn enorme kracht, waarmee hij wel een beetje lijkt op Zlatan Ibrahimovic. Daar is Marko niet ten onrechte vaak mee vergeleken. Als Marko de bal afschermt, dan zet je hem echt niet aan de kant", beseft Engelaar.

"Daarnaast is hij technisch vaardig en heeft hij een goed spelinzicht. Je bouwt niet zomaar zo'n carrière op waarin je jarenlang in Bundesliga, Premier League en Serie A speelt en 111 keer voor je land uitkomt. In zijn tijd bij Bologna heb ik Marko nog weleens gesproken. Het was leuk om het nog eens een keer te hebben over onze gezamenlijke tijd bij FC Twente", besluit Engelaar.

Lees meer:
0 reacties