Engelaar over FC Twente-exit: "Geen reden om niet te tekenen"

Orlando Engelaar verliet FC Twente in de zomer van 2008 voor Schalke 04. De middenvelder speelde dat seizoen echter een heel goed EK en had stiekem gehoopt op een grotere club.

De deal met Schalke was al voor het eindtoernooi rond, dus kon Engelaar niet naar een nóg grotere club op basis van zijn goede optreden met Oranje. "Ik wil niet zeggen dat ik achteraf spijt heb, maar of ik het anders had gedaan... Dat durf ik niet te zeggen", vertelt hij in Kick 't Met. "Je liep wel met die spanning met je zaakwaarnemer. Alleen wordt de druk opgevoerd, vanuit de club én de trainer. Dan ga je denken: het is misschien wel een goede volgende stap."

Engelaar besefte dat Schalke ook gewoon een grote club was en maakte de transfer samen met Fred Rutten. "Dus dacht ik in ieder geval vertrouwen te krijgen. Ik had daar gewoon een goed gevoel bij", legt de voormalig middenvelder uit. "Je wil je hoofd ook leeg hebben voor zo'n toernooi, misschien speelde ik daarom ook wel zo lekker. De maanden daarvoor deden wel wat met je, terwijl je je wil focussen."

In plaats van te wachten op een nóg mooiere transfer, ging Engelaar naar Duitsland, waar hij uiteindelijk maar één seizoen bleef. Toch was het volgens de 44-jarige Rotterdam destijds een goede beslissing. "Er was eigenlijk geen reden om niet te tekenen."

Lees meer:
0 reacties