Engelaar over het EK van 2008: "Een momentje dat je niet vergeet"

Orlando Engelaar
Orlando Engelaar Foto: © Orange Pictures

Orlando Engelaar beleefde als speler van FC Twente het EK in 2008. De middenvelder stond in elk duel in de basis en speelde zo met absolute wereldtoppers.

In Kick 't Met wordt zijn avontuur besproken. "Ja, dat was wel even wennen omdat je voor het eerst zo'n EK speelt met dat soort landen en die druk. Tegelijkertijd was het ook niet wennen, omdat ik het gevoel had dat ik daar wel echt hoorde. Ik had het gevoel dat de spelers bij Oranje het ook fijn vonden om met mij te spelen. Dat was wel echt een geweldige tijd."

Vooral de wedstrijden tegen Italië en Frankrijk zijn herinneringen om niet te vergeten. "Ik stond tegen Italië tegen Gennaro Gattuso. Ik speelde lekker en hij maakte uit frustratie een overtreding op mij, dat wel wel een momentje dat je dan niet vergeet."

Vooraf leken de verwachtingen niet zo hoog te liggen. "We zaten in de poule des doods, dus mensen dachten misschien vooraf dat we snel thuis zouden zijn. We kwamen in een bepaalde flow en hadden een beetje een gevoel van fuck-it. We hadden ook wel een paar absolute wereldtoppers in ons elftal moet ik zeggen."

Lees meer:
0 reacties