Enschede wil parkeerplaats Grolsch Veste voorzien van zonnepanelen

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Orange Pictures

Enschede wil alle parkeerplaatsen rond het stadion van FC Twente en de ijsbaan voorzien van zonnepanelen. De gemeente wil enorme batterijen kopen om de stroom in op te slaan, al is daar subsidie voor vereist.

"Officieel heet het project Solar Parking Twente Village. Het plan staat al een tijdje op de wensenlijst van de gemeente. De vier hectare aan parkeerterrein op Twente Village kan namelijk ineens een grote hoeveelheid stroom leveren. Het levert nog meer op als er levensgrote accu’s aan worden gekoppeld om de stroom in op te slaan. Die accu’s hoopt Enschede te kunnen aanschaffen met subsidie van de Regio Twente", weet TC Tubantia.

Ook moeten er elektrische laadpalen op het parkeerterrein komen. "De bedoeling is om een laadplein voor elektrische voertuigen aan te leggen. Daar kunnen tot veertig auto’s tegelijk worden opgeladen. Het idee daarachter is dat dit ook parkeerdruk wegneemt van andere bedrijven op het Kennispark."

"Het Twente Board, met daarin alle Twentse gemeenten, is mogelijk bereid de totale kosten van de accu’s, 2 miljoen euro, neer te leggen als Enschede de intentie uitspreekt mee te betalen aan de aanleg van het zonnepark zelf. Die kosten zijn voor Enschede dan 610.000 euro", weet de krant.

"Het plan voor het hele solarpark verkeert op dit moment nog in het stadium van overleg: er wordt gesproken met mogelijke partners en met bedrijven die de stroom eventueel willen afnemen. Op een later moment komen burgemeester en wethouders met een uitgewerkt plan over het zonnepark", wordt er besloten.

Lees meer:
0 reacties