"Er werd gedaan alsof Smal schandalig en massaal is uitgefloten"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal werd zaterdagavond getrakteerd op een fluitconcert door een publiek van FC Twente. Volgens Leon ten Voorde viel het eigenlijk allemaal wel mee.

Smal was het onderwerp van gesprek vanwege de geruchten over een transfer naar Feyenoord. Het zorgde voor een reactie tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. "Je voelde al dat er gefloten zou worden, want er was wel wat commotie bij FC Twente", merkt Ten Voorde op in De Ballen Verstand. "Niemand wist er wat van in Enschede, kan komen er fluitconcerten."

Ten Voorde merkte wel dat de reacties op het fluitconcert ietwat overdreven waren. "Bij Goedemorgen Eredivisie, en Michel Vlap deed daar ook een beetje aan mee, werd er gedaan alsof Smal schandalig, langdurig en massaal is uitgefloten. Dat is absoluut zwaar overdreven", aldus de clubwatcher. "Bij het opnoemen van zijn naam en de eerste vijf minuten werd er gefloten. Toen hij na vijf minuten een goede bal gaf, verstomde dat al. Na zes minuten heb ik geen gefluit meer gehoord."

Tijdens zijn wissel kreeg Smal zelfs een groot applaus van het publiek in de Grolsch Veste. Ten Voorde is wel streng voor de fans die wél floten zaterdag. "Een speler van je club die er niet opzichtig met de pet naar gooit, mag je nooit uitfluiten."

Lees meer:
0 reacties