'Ajax richt pijlen op Wout Weghorst en wil FC Twente aftroeven'

Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada
Wout Weghorst viert zijn goal tegen Canada Foto: © Pro Shots

Ajax overweegt Wout Weghorst voor de neus van FC Twente weg te kapen, zo schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. De 31-jarige spits wordt in Amsterdam als optie gezien om een eventueel vertrek van Chuba Akpom op te vangen.

Weghorst wordt al enige tijd gelinkt aan FC Twente. Mogelijk strooit Ajax dus roet in het eten. De naam van Weghorst prijkt in Amsterdam op het lijstje van potentiële versterkingen dat de nieuwe clubleiding de voorbije maanden heeft samengesteld.

Als Ajax daadwerkelijk in zee wil met Weghorst, moet er nog wel het nodige gebeuren. Zo behoort Akpom tot een van de spelers die mogelijk verkocht kan worden om geld te genereren, zodat Ajax zelf de markt op kan. "Daarnaast ziet Ajax in Brian Brobbey de onomstreden eerste spits, van wie een verkoop alleen wordt overwogen bij een niet te weigeren bod. Weghorst zal in de hoofdstad - aanvankelijk - dan ook genoegen moeten met een plek op de bank", schrijft clubwatcher Johan Inan.

Weghorst is niet bepaald een typische Ajax-spits, maar zou door de clubleiding toch als 'zeer interessant' worden beschouwd. De Amsterdammers zouden de selectie van meer Nederlandse spelers willen voorzien. "Daarnaast kijkt de directie naar routiniers die de jonge groep zowel op het veld als in de kleedkamer op sleeptouw kunnen nemen", aldus Inan.

In dat profiel past Weghorst. Van de spits is bekend dat hij graag nog eens voor FC Twente wil spelen. In Enschede wordt al maanden werk gemaakt van de komst van Weghorst, maar van een akkoord is nog geen sprake. Inan schrijft overigens dat Weghorst deze zomer transfervrij op te pikken is, maar de Oranje-international ligt nog tot volgende zomer vast bij het Engelse Burnley FC.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand