Erik Dijkstra haalt uit naar FC Twente-speler: "Geen gelul, man!"

Erik Dijkstra
Erik Dijkstra Foto: © Orange Pictures

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij directe concurrent AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nog slechts 2 punten. Erik Dijkstra stoorde zich tijdens (en na) de wedstrijd aan de blunder van Alec van Hoorenbeeck. 

"Ik zat naar die wedstrijd te kijken", blikt hij terug bij Bureau Sport. "Het is gewoon 1-1 en het was al een beetje gek: Pröpper werd gewisseld, dat is de aanvoerder, voor Alec van Hoorenbeeck. Dat zal best wel een aardige jongen zijn, maar zo ongeveer bij het eerste balcontact glijdt die gast uit. Pavlidis pakt die bal en legt hem erin: 2-1 achter, wedstrijd verloren", baalt Dijkstra, die zich stoorde aan de reacties na het duel in Alkmaar. 

"Na afloop krijg je dan zo'n sfeer van: 'Kan gebeuren, niks aan de hand.' Maar ik vind het gewoon kut met peren, weet je dat?! Trek goeie schoenen aan", vervolgt hij geïrriteerd. "Trek gewoon Adidas World Cups aan met schroeven op, geen gelul, man! Vroeger gleed er nooit een voetballer uit, nu glijdt die man uit alsof hij verdomme overvallen wordt door een regenbui. Het is wel profvoetbal, hè. Dan kun je wel met mekaar zeggen: 'Het kan de beste gebeuren', maar kom op, man, hé... Ik heb daar echt een kater van, weet je dat. Daar speel je een heel seizoen voor, uiteindelijk", legt Dijkstra uit. 

"Twente wint de volgende wedstrijd natuurlijk thuis van Volendam, maar daarna moeten ze uit tegen PEC Zwolle. Die hebben een paar keer dik verloren en spelen de laatste wedstrijd voor eigen publiek in Zwolle, daar vinden ze FC Twente ook niet zo'n hele leuke club, dus die gaan er nog volle bak tegenaan. Het wordt nog spannend", waarschuwt hij. "Je speelt een heel seizoen voor voorronde Champions League zodat die Belg (Van Hoorenbeeck, red.) in de zestigste minuut kan uitglijden omdat hij de verkeerde schoenen aan heeft. Nou, dankjewel", besluit Dijkstra teleurgesteld. 

Lees meer:
0 reacties