Erik ten Hag onder vuur: "You're getting sacked in the morning"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag beleeft moeizame tijden met Manchester United. De oud-speler en voormalig assistent-trainer van FC Twente draait matig in de Premier League en werd woensdagavond uitgeschakeld in de League Cup.

Manchester United verloor in eigen huis met 0-3 van Newcastle United. De supporters van de bezoekers dachten dat daardoor de houdbaarheidsdatum van Ten Hag op Old Trafford verstreken is. "You're getting sacked in the morning", zongen de fans van The Magpies, doelend op een ontslag van Ten Hag.

Ook de Engelse media is keihard voor de Nederlandse manager, die met Manchester United achtste in de Premier League staat en ook in de Champions League slechts drie punten uit drie duels pakte. "De druk op Erik ten Hag neemt toe", is de conclusie van Daily Mail.

"Het was opnieuw een pijnlijke thuisnederlaag voor Manchester United. Het probleem van United op dit moment is dat er steeds maar weer een nieuwe wedstrijd komt. En telkens heeft de ploeg van Ten Hag de neiging om alsmaar slechter te worden. United is onder Ten Hag helemaal geen team. Het is moeilijk om te bepalen wat het dieptepunt van deze beschamende avond was", aldus de krant.

The Express sprak zelfs van 'een vernedering' van Manchester United. "Het werd een horrorshow in de eerste helft. Het ziet er niet goed uit voor Ten Hag. Hij staat stevig onder druk en de uitfans hielpen hem nog een handje door massaal 'Sacked in the morning' te zingen. Ten Hag kan zich niet meer van dit soort avonden permitteren, als hij wil voorkomen dat hij de kleedkamer niet meer achter zich heeft staan."

"Het werd opnieuw een fiasco voor Manchester United", concludeerde The Guardian. "Misschien moet Ten Hag zich binnenkort echt zorgen gaan maken over zijn baan. De gieren cirkelen rond boven de manager. Vanaf de openingsgoal was Ten Hag technisch gestrand. Als hij niet snel een ommekeer voor elkaar krijgt, moet hij er binnenkort mee stoppen. Hij moet echt terug naar de tekentafel."

Lees meer:
0 reacties